nedjelja, 13. svibnja 2012.

Opis pasmine



Zlatni retriver pripada grupi srednje velikih pasa (max. visine do 61 cm, max masa do 34 kg). Karakteriše ga snažna  muskulatura te dobro razvijene kosti što se odražava u snažnim pokretima. Rebra i prsni koš su duboki i ispupčeni, a trbuh vidno uvučen. Leđa su mu ravna i u području bokova kratka. 




Dlaka zlatnog retrivera varira od glatke do valovite ali ne i kovrčave, zlatne ili boje bijele kave duža na unutrašnjoj strani prednjih nogu, donjem dijelu repa kao i na području grudi i trbuha. Ispod površinske dlake nalazi se gusta podlaka, koja ne propušta vodu. Čeoni i nosni dio lobanje su jako razvijeni, mada ne grubi. Oči su tamno obojene i imaju mekan izraz. Rep je ravan, obrastao dugom dlakom i formira zastavicu. 

Što se tiče ishrane , doziranje hrane zavisi od toga koju hranu koristite. Naime na svakoj hrani navedena je dnevna količina hrane s obzirom na uzrast i telesnu masu psa. Štene treba hraniti 5 - 6 puta dnevno. Najvažnije u sklopu ishrane je da ona bude raznovrsna te vođenje evidencije o količini hrane koju dajete svome psu. Svježa voda uvijek mora biti na raspolaganju psu! 

Nema komentara:

Objavi komentar